Edinburgh, Athene van het Noorden

De hoofdstad van Schotland; Edinburgh (dus niet Glasgow) is één van de meest indrukwekkende en betoverende steden ter wereld en niet voor niets een UNESCO Werelderfgoed locatie. In deze stad ontmoet het heden het verleden. De middeleeuwse woningen en een labyrint van smalle steegjes in het oude gedeelte van de stad (Old Town) afwisselend met heerlijke restaurants, geweldige bars met een fantastisch uitgaansleven.
Edinburg huisvest tal van (zomer)festivals en een verschrikkelijk ruim aanbod aan toeristische attracties en bezienswaardigheden. Zo is er de Palace of Holyroodhouse uit de 17e eeuw, de prehistorische vulkaan (Arthur’s Seat) en Royal Mile (hoodstraat in het centrum). Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is Edinburgh Castle, dat is gebouwd op een vulkanische rots. De binnenstad van Edinburgh bestaat uit Old Town en New Town. Edinburgh is de Schotse cultuurstad bij uitstek, maar ook wie van een avondje stappen houdt, zal zich er op zijn plaats voelen. Een ideale bestemming voor jouw weekend met teamgenoten!

Weekend Edinburgh

Voetbal, Rugby en golf zijn de favoriete sporten in Edinburgh

Voetbal
Heart of Midlothian FC en Hibernian FC zijn de belangrijkste voetbalclubs van Edinburgh en de onderlinge wedstrijd wordt de Edinburgh derby genoemd. Heart of Midlothian FC werd vier keer kampioen van Schotland en speelt haar wedstrijden in Tynecastle Stadium. Hibernian FC werd eveneens vier keer Schots kampioen en heeft Easter Road als thuisbasis.

Edinburgh Rugby is een van de twee professionele rugbyteams uit Schotland. De club neemt deel aan de Pro14, samen met Glasgow Warriors, zijn oudste rivaal. Edinburgh speelt de meeste van zijn thuiswedstrijden in Murrayfield Stadium.

Golf
Het Britse Open wordt om de paar jaar gehouden op de Muirfield-golfbaan bij Edinburgh. De Britten noemen het liever 'The Open', want deze wedstrijd is een van de vier Majors ieder jaar. Nick Faldo won hier twee van zijn drie Open-titels.

 

Weekend Edinburgh sportief

Edinburgh, een tas boordevol to do's

Edinburgh is de geboortestad van het karakter van Harry Potter. J.K. Rowling schreef haar boeken namelijk veel in hotel The Balmoral. Deze kamer is na haar laatste verblijf nooit meer verandert en kun je huren voor een slordige 2000 pond per nacht… Vanaf deze plek, maar uiteraard ook andere locaties, vertrekken er tal van rondleidingen door de stad. Erg leuk om te doen.

Uitjes

Kasteel tour
Er zijn tientallen mooie ouderwetse kastelen in Edinburgh die je kunt bezoeken. Er zijn ook tripjes waarin je in één dag meerdere kastelen kan bezoeken. Bezoek kastelen zoals; Edinburgh Castle,  Braemor Castle, Balmoral Castle, Blair Castle en nog velen meer.

Rondleiding door de Underground Vaults
Bezoek de ondergrondse ruimtes van de oude binnenstad van Edinburgh. Deze griezeltour brengt je ondergronds naar de Edinburgh Vaults. Je gids met cape om verteld je over de moorden die daar zijn gebeurd, de enge heksen en mensen die er leefden en nog veel meer.

Whisky- gin tour
Ga naar je beste bars van Edinburgh en bezoek een heerlijke Whisky/ gin tour en geniet van de heerlijke verschillende soorten schotse whisky. Ook is dit mogelijk terwijl je een tour door Edinburgh doet en van mooie plek naar mooie plek gaat.

Highland games
Ga naar de meest schotse activiteit die er is, de Highland Games van Edinburgh. Kijk hoe de sterke mannen in schotse rokjes strijden tegen elkaar met onderdelen zoals; Boomstamwerpen, bijlgooien, kei stoten en nog veel meer. Ook kan je in Edinburgh zelf deze activiteiten uitvoeren met je groep. Strijd tegen elkaar en wie weet wordt jij benoemd als sterkste van groep.  

Quad rijden in schotse bossen
Ga de omgeving in en rij met een quad de ruige natuur in. Hoe cool is dit om te doen. scheuren door de modder met een mooi uitzicht, dat geeft toch iedereen een kick. Dit moet je zeker een keer meemaken, als je dit doet heb je zeker een spannend avontuur.

Dollar Falls Canyoning
Een kloof met waar je geweldige sprongen kunt maken, uitstekende glijbanen en geweldige abseils. Dollar heeft alles wat je zou willen in een canyoning-avontuur, waardoor het perfect is voor de eerste keer van mensen, en voor ervaren canyoneer's.

Evenementen

Edinburgh is bekend van het internationale Edinburgh Festival dat in de zomer vele toeristen trekt. Het is een verzameling kleinere festivals; militaire taptoe, International Festival, Book Festival, Jazz en Blues Festival en Festival Fringe. Het is een ultieme combinatie van muziek- , opera-, dans- en theateruitvoeringen.

Rond Nieuwjaar barst Edinburgh opnieuw uit haar voegen. Het is dan vier dagen lang feest, onder de naam Hogmanay-festival. Er vinden dan concerten plaats in Princes Street Gardens en in de kathedraal. Eveneens wordt er vuurwerk van op de zeven heuvels van de stad afgeschoten. Aansluitend gaat men volgens de traditie first footing: aankloppen bij vreemden of vrienden, want de eerste bezoeker van het nieuwe jaar zou geluk brengen.

 

Weekend Edinburgh to do

Voorbeeld programma

In de stad Edingurgh kun je echt werkelijk alle kanten op. Hier is echt voor iedereen wat wils. Zo is er het bruisende uitgaansleven, worden historische gebouwen afgewisseld met veel moderne gebouwen en kunst en dan heb je nog de Highlands. Deze lenen zich fantastisch voor uitdagende activiteiten zoals Quad rijden, Highland Games en Canyoing. Welke type ben jij? Wij hebben al vast een programma als voorbeeld voor je samengesteld.

Dag 1:

10:00u: Aankomst vliegveld en ontmoeting met jullie lokale gids

11:00u: Rondleiding door de Underground Vaults
Bezoek de ondergrondse ruimtes van de oude binnenstad van Edinburgh. Deze griezeltour brengt je ondergronds naar de Edinburgh Vaults. De gids verteld je over de moorden die daar zijn gebeurd, de enge heksen en mensen die er leefden en nog veel meer.

17:00u: Ontvangst en inchecken hotel

18:00u: Uit eten
Leuke tip: Cafe Grande

19:30u: Gin & Wiskey tour
Bezoek de beste bars van Edinburgh! Een heerlijke gin tour en geniet van de heerlijke verschillende soorten schotse whisky.

21:00u: Avond vrij besteden

 

Dag 2:

9:00u: Ontbijten

 

10:00u: Highland games
Ga naar de meest schotse activiteit die er is, de Highland Games van Edinburgh. Kijk hoe de sterke mannen in schotse rokjes strijden tegen elkaar met onderdelen zoals; Boomstamwerpen, bijlgooien, kei stoten en nog veel meer. Ook kan je in Edinburgh zelf deze activiteiten uitvoeren met je groep. Strijd tegen elkaar en wie weet wordt jij benoemd als sterkste van groep.  

14:00u: Quad rijden door Schotse bossen
Met een quad de ruige natuur in. Hoe gaaf is dit om te doen! Scheuren door de modder met een mooi uitzicht, dat geeft toch iedereen een kick.

18:30u: Uit eten
Leuke tip: The Pakora Bar; Een goedkoop restaurant, waar je erg lekker kunt eten!

20:00u: Avond vrij besteden
Leuke tip: Panda & Sons

 

Dag 3:

10:00u: Ontbijten

11:00u: Uitcheck hotel

11:30u: Dollar Falls Canyoning
Een kloof met waar je geweldige sprongen kunt maken, uitstekende glijbanen en geweldige abseils. Dollar heeft alles wat je zou willen in een canyoning-avontuur, waardoor het perfect is voor de eerste keer van mensen, en voor ervaren canyoneer's.

17:00u: Einde van een fantastisch teamweekend!
Weekend Edinburgh programma