Vol sportiviteit en gezelligheid

De grootste stad in Twente met een bruisende binnenstad biedt een groot aanbod op sportief gebied en is met zijn vele horeca gelegenheden en culturele voorzieningen de place to be voor een geweldig trainingskamp of recreatief teamweekend.

Met drie hockeyclubs (EHV, PW en Drienerlo allen voorzien van watervelden) zijn de training en wedstrijd mogelijkheden in Enschede zeer ruim. Naast het hockey gedeelte zijn er talloze mogelijkheden voor sportieve teamuitjes, denk hierbij aan het stadion van FC Twente de Grolsch Veste, Go Planet, een indoor ijsbaan en het iets verderop gelegen FBK Atletiek stadion.

Tevens leent Enschede zich met een breed scala aan horeca uitstekend voor een leuk (team) avondje uit!

Het hotel waar u verblijft ligt in een prachtige bosrijke omgeving en is zeer ruim opgezet. Naast de vele horeca mogelijkheden is er ook een binnenzwembad en een spa aanwezig. Het hotel ligt op enkele kilometers van Enschede alwaar de training en wedstrijd mogelijkheden zeer ruim zijn met een grote diversiteit in niveau. Het is een erg bruisend en levend complex, met tal van faciliteiten en mogelijkheden.

Het hotel bied naast de één- en tweepersoons kamers, ook appartementen aan. Ideaal dus voor sportteams. Ieder appartement is voorzien van twee slaapkamers, een badkamer, zitgedeelte en tuintje of balkon.
In het restaurant wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd. Uiteraard kun je in het restaurant ook lunchen en ’s avonds aanschuiven voor een heerlijke diner van de kaart of een vooraf afgestemde sportmaaltijd. En met warm weer, nuttig je deze heerlijk buiten op terras.
In het hoofdgebouw bevindt zich tevens nog een zwembad, Spa, bowlingbaan en conferentieruimten. De gebouwen staan op een immens bosrijk terrein dat allemaal tot het resort hoort. Op terrein vind je onder meer twee tennisbanen. Daarnaast is dit terrein erg geschikt voor een ochtend loop of wandeling of voor een ontspannen potje volleybal.

Faciliteiten

 • Comfort en Classichotelkamer
 • Suites
 • Appartementen (met balkon of tuin)
 • Restaurant met terras
 • Zwembad
 • Spa
 • Bowling
 • Tennis
 • Fietsverhuur

In de buurt

 • Voetbalvelden
 • Hockeyvelden
 • Golfbaan
 • Grolsch Bierbrouwerij
 • Go Planet
 • Centrum Enschede
 • Grolsch Veste

Voor elk budget

Niet elk team kan zich gelukkig prijzen met rijke sponsoren, maar ook niet elk team is op zoek naar hoogst gekwalificeerde hotels met spa en wellness. Dat begrijpen wij maar al te goed en daarom beschikken wij over een breed en diep netwerk als het gaat om verblijf plaatsen.

Hotel
Hotels zijn er in verschillende kwalificaties (aantal sterren) onder te verdelen. De grootste factor hierin is de staat waarin het hotel verkeerd en de netheid. Daarna spelen de faciliteiten een rol. Een eigen badkamer of gezamenlijk, (binnen) zwembad, spa & wellness, eigen restaurant, fitnessruimte, parkeergelegenheid, activiteiten, enz.
Daarnaast kun je kiezen in het type verzorging. Enkel logies, of logies en ontbijt of zelfs All-Inclusive. Moet iedereen een eigen kamer, of volstaan ook twee- of driepersoonskamers. Allemaal factoren die meespelen in de prijs en het uiteindelijke totaal budget.
Uitermate geschikt voor een trainingskamp of teamweekend zijn de sporthotels met eigen sportvelden, tennisbanen, fitnessruimtes en speciale gerechten voor sporters.

Groepsaccommodatie
Het aantal groepsaccommodaties en de mate van luxe word tegenwoordig steeds uitgebreider. Bij een groepsaccommodatie heb je vaak grotere slaapvertrekken, maar ook één- en tweepersoonskamers zijn hier mogelijk.  De badkamer moet vaak wel gedeeld worden met meerdere slaapkamers. Het leuke aan de meeste groepsaccommodaties is een gezamenlijke woonkamer. Altijd leuk voor een activiteit, met z’n allen te eten of even bij te komen van de dag. Veel groepsaccommodaties beschikken over een eigen (sport)veld voor leuke outdooractiviteiten.
Wij kunnen alle groepsaccommodaties aanbieden inclusief ontbijt, lunch en diner. Maar dit mag je uiteraard in de meeste gevallen ook zelf regelen.

Vakantiewoning
Buiten de vakanties om, zijn vakantieparken ook erg leuk om tijdens jouw trainingskamp of weekend weg te verblijven. De huisjes bieden vaak plaats aan vier tot acht personen. Tevens kun je dan vaak gebruik maken van de faciliteiten van het vakantiepark. Faciliteiten zoals sportvelden, zwembad, restaurant, gemeenschappelijke ruimtes, game area, enz.

Kampeerboerderij
Een kampeerboerderij is vaak een eenvoudige groepsaccommodatie. Je slaapt op een grote slaapzaal, mogelijk in stapelbedden. De badkamers zijn ingericht voor grote groepen en er is een keuken waarvoor de hele groep een ontbijt, lunch of diner gemaakt kan worden. De grote gemeenschappelijke ruimte is natuurlijk geweldig voor de altijd hilarische bonte-avond. Veel kampeerboerderijen hebben de beschikking over een leuk buitenterrein voor leuke activiteiten.

Camping
Een goedkopere variant van een vakantiewoning, is een (eigen) tent op een camping. Lekker low-budget op de camping brengt ook zo haar voordelen met zich mee. Er blijft extra geld over voor leuke activiteiten. Tevens hebben campings vaak de beschikking over eigen activiteiten programma’s en erg leuke faciliteiten.

De sportieve uitdagingen

Wij werken al jaren samen met top(sport) bedrijven en verenigingen om onze eigen clinics en trainingen te organiseren. Deze kennis en vakmensen mogen wij ook inzetten tijdens jullie trainingskamp of teamweekend. Of het nu gaat om het huren van een veld voor een eigen training, of een complete training inclusief theorie, tactiek en Core stability.  Door te werken met professionals, zijn ook de medische aspecten gewaarborgd.

Training

 • Oefenwedstrijden aansluitend op het niveau (veld/zaal)
 • Eigen training(en) (veld/zaal)
 • Trainingen verzorgd door een Hockey Xperience trainer (veld/zaal)

Fysiek

 • (Kick)Boksen
 • HIT Training
 • Core stability training
 • Looptraining
 • Explosiviteitstraining

Overig

 • Bootcamps
 • Survivalgames
 • Hoogtegames
 • Mountainbiketochten

Ga er op uit!

In Enschede kunnen wij jullie een breed scala aan activiteiten aanbieden. Activiteiten ter bevordering van de teamspirit. Sportief, gezelligheid, uitdagend, excursies, behendigheid. Hieronder een overzicht van wat er allemaal mogelijk is. Staat jouw activiteit hier niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.

Mountainbiketocht
Modder, manoeuvreren, bos, single track, in het wiel zitten, lossen, kapot gaan, rode lantaarn, klimmen, afdalen, interval, genieten, zwoegen, chaotisch, machtig mooi! Termen die je om de oren vliegen tijdens de mountainbiketocht die wij organiseren in Twente en omgeving.

Bubbleball
Lachen, gieren en spektakel, dat is Bubbleball. Veilig in je eigen “luchtbel” kegel je de tegenstander omver, trap jezelf compleet langs de bal, maar uiteindelijk schiet je wel de winnende in de kruising! Bubblebal is een hilarische voetbalvorm die zowel binnen als buiten gespeeld kan worden.

Archery Tag
De spectaculaire combinatie van boogschieten, stratego en paintball, maar dan zonder blauwe plekken! Archery Tag is nieuw in Nederland, maar al razend populair als activiteit voor een teamuitje, bedrijfsfeest of vrijgezellendag.

Scootertocht
Stap op een leuke hippe retro scooter en je rijdt direct midden in de natuur, in de bossen of tussen de weilanden. Wij hebben leuke routes van een uur, twee uur of zelfs drie uur. Ook zijn de routes uit te breiden met leuke tussenstops zoals een lunch midden in een weiland of een rondje Klootschieten.

Curling
In Twente ligt een curlingbaan die 365 dagen in het jaar te gebruiken is. Onze baan ligt buiten, maar is niet van ijs. Onze baan is van kunststof en is vergelijkbaar met die van Indoor Curling. Deze vorm van Curling is in Duitsland, Scandinavië en Japan enorm populair. In Duitsland is het bekend onder de naam “Eisstockschießen”.

Voetgolf
Twee fantastische en populaire sporten samen in één activiteit; Voetgolf! Tijdens een potje Voetgolf maak je gebruik  van verschillende aspecten uit golf en voetbal.

Pubquiz
Tijdens deze quiz wordt je algemene kennis getest, maar komen ook specifieke onderwerpen aan bod. De quiz kent standaard 7 rondes. Vele “oh-ja” momenten gaan voorbij komen tijdens deze gezellige quiz. Het is tevens mogelijk om een 8e ronde toe te voegen met vragen over je eigen groep.

Overig

 • Bowlen
 • Duiken
 • Golf
 • Excursies (Grolsch bierbrouwerij, Grolsch Veste, (Kaas)Boerderij
 • Karten
 • Waterskiën
 • Survival
 • En nog veel meer….

Voorbeeld programma

Om jou een indruk te geven van de mogelijkheden die wij jouw en jouw teamgenoten kunnen bieden in Enschede en omgeving, hebben we hieronder een voorbeeld programma opgesteld. Uiteraard is dit programma volledig op jullie wensen aan te passen en uit te breiden.

Dag 1
14.00 uur  Ontvangst en inchecken hotel
15.00 uur  Eigen training
17.00 uur  Diner
19.00 uur  Avond activiteit (Archery Tag)
21.00 uur  Op stap in het bruisende centrum van Enschede

Dag 2
08.30 uur  Ontbijt
09.30 uur  Eigen training
11.00 uur  Rust
13.00 uur  Sport lunch
15.00 uur  Wedstrijd tegen lokale tegenstander
18.00 uur  Diner
19.00 uur  Avond vrij te besteden (arrangementen optioneel)

Dag 3
08.30 uur  Ontbijt
09.00 uur  Uitchecken
09.30 uur  Eigen training
12.00 uur  Einde van een fantastisch hockeyweekend

Impressie