Sheffield, bloeiende handelsstad met een wervelend uitgaansleven

 

Sheffield is tegenwoordig een bloeiende handelsstad met een wervelend uitgaansleven, veel cultuur en sport. De stad ligt in de dalen van de rivier de Don en haar vier zijrivieren de Loxley, Porter Brook, Rivelin en Sheaf. Sheffield is een middelgrote, gemoedelijke stad in South Yorkshire, in het noorden van Engeland. Het rotsachtige landschap en wateren lenen zich uitstekend voor outdoor activiteiten.

 

Weekend Sheffield

Ga naar een hondenrace, voetbal wedstrijd of een wedstrijd van de Premier League Darts

 

Wanneer je je een echte voetballiefhebber noemt, mag een bezoek aan "Coach and Horses Ground" niet ontbreken. Dit is namelijk het "stadion" van de oudste voetbalclub ter wereld; Sheffield FC. Op 24 oktober 1857 richtten Nathaniel Creswick en William Prest Sheffield FC op. De club speelt momenteel in een amateur league.

Vandaag de dag heeft Sheffield twee betaaldvoetbalclubs, Sheffield United FC en Sheffield Wednesday FC. Sheffield was speelstad bij het EK voetbal van 1996. De wedstrijden werden gespeeld in Hillsborough, het stadion van Sheffield Wednesday FC. Het stadion was daarvoor vooral bekend van de Hillsboroughramp van 15 april 1989, waarbij 96 fans van Liverpool FC om het leven kwamen.

Sheffield is elk jaar in april de speelstad van een ronde van het prestigieuze Premies League Darts. De tien beste darters van de wereld komen dan op een donderdagavond naar Sheffield en spelen hun wedstrijden in FlyDSA Arena.

Hondenrace bezoeken
Wil jij graag een keer een hondenrace bezoeken, dat kan in het owlerton greyhound stadium in Sheffield. Een hondenrace is iets typisch Engels. Een hondenrace is erg spannend, vooral als je je mengt in de weddenschappen.

 

Verder is er een rugbyteam (Sheffield Eagles), een basketbalploeg (Sheffield Sharks) en een ijshockeyclub (Sheffield Steelers). De stad heeft daarnaast een band met snooker, aangezien er in het Crucible Theatre het World Snooker Championship (het Wereldkampioenschap Snooker) gehouden wordt.

 

Weekend Sheffield Sportief

Geniet van de mooie landschappen en uitzichten

Sheffield Cable Waterski and Aqua Park bezoeken
Een van de grootste opblaasbare parken in het Verenigd Koninkrijk, de Total Wipe-out. Dit Aqua Park met opblaasbare outdoor waterbanen in Rother Valley Country Park is het fantastisch leuk. Een geweldig dagje uit! Compleet met enorme opblaasbare glijbanen, trampoline, opblaasbare klimmuur, landingsbanen en natuurlijk de springtas!

Mountainbike community Sheffield
Sheffield is de thuisbasis voor elke actieve mountainbiker. Dit is enerzijds gebaseerd op de natuurlijke topografie van de stad en anderzijds op het grote aantal mountainbikeliefhebbers in Sheffield. De zogenaamde Dark Peak is een van de meest populaire mountainbikeroutes die door het noorden van het Peak District National Park loopt. De paden van deze route zijn bedekt met rotsachtige zandstenen, wat leuke en uitdagende ritten biedt. De uitzichten langs de route zijn spectaculair en de afdalingen zijn snel en vloeiend. Overigens is Sheffield de enige stad in het Verenigd Koninkrijk met een officiële mountainbikeroute dwars door de stad.

Sheffield Bierfeesten
Elk jaar in maart is de Sheffield Bierweek. Tijdens deze week kun je bij de bars, pubs en restaurants van Sheffield terecht voor de lekkerste bieren. Daarnaast kun je je eigen skills testen tijdens de zogenoemde “tap takeover”.

Hondenrace bezoeken
Wil jij graag een keer een hondenrace bezoeken, dat kan in het owlerton greyhound stadium in Sheffield. Een hondenrace is iets typisch Engels. Een hondenrace is erg spannend, vooral als je je mengt in de weddenschappen. De tijd tussen de races is lang genoeg om je in te lezen in het programma en de gegevens tot je te nemen om de juiste beslissing te nemen op welke hond geld in te zetten, echter is dat bij de honden geen zekerheid.

Holly Hagg gemeenschapsboerderij
Een gemeenschapsboerderij in Sheffield waar ze zelf biologisch voedsel verbouwen en voor de dieren in het park en dieren in het wild te zorgen. In dit park willen we mensen helpen samen te werken met de natuur om een ​​duurzame omgeving te creëren en gemeenschapstoegang te bieden tot groen, dieren, vaardigheden op het land en duurzaam onderwijs.

Ecclesall Woods
Ecclesall Woods is een bosgebied gelegen in het zuidwesten van Sheffield, South Yorkshire in Engeland. Het bosrijke gebied omvat ongeveer 350 acres (1,4 km2 ) volwassen semi-natuurlijk loofbos dat vroeger werd gebruikt voor hout en houtskool, en dat momenteel beheerd wordt door de gemeenteraad ten behoeve van wilde dieren en bezoekers. Er zijn twee wegen en meer dan 15 km openbare wandelpaden door het bos. Een wandeling door de Ecclesall Woods mag je niet missen tijdens een bezoekje aan Sheffield.

Weekend Sheffield To Do

Voorbeeld programma

Om jou een indruk te geven van de mogelijkheden die wij jouw en jouw teamgenoten kunnen bieden in ???? en omgeving, hebben we hieronder een voorbeeld programma opgesteld. Uiteraard is dit programma volledig op jullie wensen aan te passen en uit te breiden.

Dag 1
14.00 uur  Ontvangst en inchecken hotel
15.00 uur  Eigen training
17.00 uur  Diner
19.00 uur  Avond activiteit (Archery Tag)
21.00 uur  Op stap in het bruisende centrum van ?????

Dag 2
08.30 uur  Ontbijt
09.30 uur  Eigen training
11.00 uur  Rust
13.00 uur  Sport lunch
15.00 uur  Wedstrijd tegen lokale tegenstander
18.00 uur  Diner
19.00 uur  Avond vrij te besteden (arrangementen optioneel)

Dag 3
08.30 uur  Ontbijt
09.00 uur  Uitchecken
09.30 uur  Eigen training
12.00 uur  Einde van een fantastisch hockeyweekend